Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Rafaello
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
500 g mleka
-
160 g cukru
-
150 g wiórków kokosowych
-
3 żółtka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
50 g mąki pszennej
-
200 - 250 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 krakersów (patrz wskazówka i wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
69 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1591.3 kJ /
380.3 kcal
Tłuszcz
28.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
19.4 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 godz. 15 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min