Urządzenia i Akcesoria
Cytryny w syropie imbirowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 słoiki
Składniki
-
300 g cukru
-
250 g wody
-
80 - 90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
3 - 4 cytryn ekologiczne, pokrojone w 3 mm plastry, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
7.1 mg
Białko
1 g
Kalorie
1755.3 kJ /
419.5 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
109.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańcze w syropie goździkowym
35 Min
Likier z kukułek
15 Min
Syrop imbirowy
1 Std. 45 Min
Mleczny likier z whisky
20 Min
Likier miętowy
15 Min
Likier landrynkowy
5 Min
Likier Toffifee®
20 Min
Likier chałwowy
15 Min
Likier krówkowy
10 Min
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
20 Min
Likier makowy
1 Std. 20 Min
Likier kawowo-kajmakowy
10 Min