
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruszonka
- 70 g mąki pszennej
- 50 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Bułeczki
- 100 g mleka
- 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 40 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 330 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 20 g masła, miękkiego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1281.7 kJ / 306.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rogaliki z marmoladą
50min
Chałka
2godz. 20min
Bajgle z makiem
1godz. 25min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2godz. 40min
Bułki maślane
1godz. 25min
Rogale śniadaniowe
2godz. 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Kringel
2godz. 40min
Rogaliki na piątkę
2godz. 20min
Drożdżówki-serca z dżemem
2godz. 10min
Drożdżówki z serem
1godz.
Obwarzanki wałeckie
3godz.