Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruszonka
- 70 g mąki pszennej
- 50 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Bułeczki
- 100 g mleka
- 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 40 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 330 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 20 g masła, miękkiego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1362.1 kJ / 325.6 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 45.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 menit
Drożdżówki-serca z dżemem
2h 10min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 menit
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 menit
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Kringel
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min