Pasta pomodoro ricotta e mortadella

Pasta pomodoro ricotta e mortadella

4.4 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 320 g di pasta corta a piacere
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di gambo di sedano
  • 1 carota pelata e a pezzi (circa 50 g)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 90 g di mortadella a fette
  • 100 g di ricotta scolata dal siero
  • 350 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano in scaglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.2 g
Kalorie 2067 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 64.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...