Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta corta a piacere
- 30 g di cipolla a pezzi
- 20 g di gambo di sedano
- 1 carota, pelata e a pezzi (circa 50 g)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 90 g di mortadella a fette
- 100 g di ricotta, scolata dal siero
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Fusilli tricolore
30 min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 min
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Rigatoni affumicati
25 min