Penne with Diced Butternut Squash and Ham

Penne with Diced Butternut Squash and Ham

3.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • dry-cured ham slices, cut in pieces
    100 - 120 g
  • butternut squash diced (3 cm)
    400 g
  • water
    500 g
  • milk
    600 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled
  • ground nutmeg
    1 tsp
  • fine sea salt or to taste
    2 pinches
  • penne
    250 g
  • fresh green peas shelled
    50 g
  • cornflour
    1 Tbsp
  • ground black pepper or to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377 kcal / 1596 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...