Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g dry-cured ham slices, cut in pieces
- 400 g butternut squash, diced (3 cm)
- 500 g water
- 600 g milk
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 1 tsp ground nutmeg
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 250 g penne
- 50 g fresh green peas, shelled
- 1 Tbsp cornflour
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 377 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato and Haddock Rice
50min
Chicken Cacciatore
50min
Chicken Noodle Soup
25 min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1h
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Pasta with Chicken, Mushrooms and Green Beans
40 min
Vegetable fideuá
40 min
Mushroom pie
1h 40 min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 min
Mediterranean Chicken Pie
50min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40 min