
Urządzenia i Akcesoria
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto na bułki orkiszowo-żytnie
-
mąki orkiszowej, białej300 g
-
mąki żytniej typ 720200 g
-
wody letniej370 g
-
oleju30 g
-
świeżych drożdży pokruszonych30 g
-
miodu, płynnego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
słonecznika łuskanego30 g
Marynowana cebula
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 3 mm piórka50 - 60 g
-
czerwonego octu winnego20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
miodu płynnego¾ łyżeczki
Bułki orkiszowo-żytnie
-
jajko roztrzepane, do posmarowania bułek1
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
Surówka z kapusty
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
czerwonej cebuli10 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki40 g
-
ogórka kiszonego przekrojonego na pół30 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
miodu1 łyżeczka
-
octu jabłkowego2 łyżeczki
-
musztardy Dijon½ - 1 łyżeczka
Hot-dogi
-
ketchupu bez cukru8 łyżek
-
parówek np. z indyka, o wysokiej zwartości mięsa8
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
447.4 kcal /
1873.1 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
739.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Pizza Texas barbecue
1 godz. 40 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Sos hamburgerowy
5 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Burgery z łódeczkami z batatów
1 godz. 40 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Pity z marynowanym kurczakiem
3 godz. 45 min
Pita
2 godz. 30 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min