Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rollitos de pescado
- 20 - 30 g de zumo de limón
- 8 filetes de lenguado sin piel ni espinas, salpimentados
- 8 gambas frescas enteras sin pelar
- aceite de oliva (para pincelar)
Mayonesa
- 200 g de aceite de oliva suave
- 1 huevo
- 10 g de vinagre
- 1 pellizco de sal
Bechamel
- 10 g de mantequilla
- 10 g de aceite de oliva
- 20 g de harina
- 300 g de leche entera
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
Cocción
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3106 kJ / 743 kcal
- Białko
- 39.49 g
- Węglowodany
- 7.41 g
- Tłuszcz
- 61.62 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30min
Patatas rellenas de gambas
1h
Merluza al cava
1h
San jacobo de merluza al vino blanco con berberechos para dos
25min
Dorada con salsa Bercy
35min
Chips con puerro y gambas
25min
Bacalao en salsa verde
30min
Bacalao con salsa de roquefort
25min
Vieiras gratinadas con champiñones
45min
Lenguado al vapor con salsa de naranja a las finas hierbas
45min
Risotto de calamares y langostinos
1h