![Bisque de bogavante Bisque de bogavante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5CB25612-0D78-45E2-8518-389F9B223CD0/Derivates/bb5ee763-d0cc-47b7-b17e-f778cdf01abf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bogavante fresco
- 200 g de puerro en trozos
- 75 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de cebolla en trozos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de pimentón
- 30 g de arroz de grano redondo
- 30 g de brandy
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 - 2 cucharaditas de crocanti de almendra
- 1 - 2 cucharaditas de piel de lima rallada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1284 kJ / 308 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema con rape y gambas
30min
Langostinos al romesco
15 Min
Crema de gambones
45min
Arroz con bogavante
1h
Rape en salsa americana
1h
Arroz caldoso con zamburiñas
45min
Pappardelle con bogavante
1h
Crema de marisco
40min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6hod. 20min
Almejas a la marinera
30min
Berberechos en salsa verde
1h
Bacalao con langostinos
1h