![Flamenquines cordobeses con compota de tomate Flamenquines cordobeses con compota de tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B1646A20-5391-442A-826A-6F1C649BC941/Derivates/e502922b-f225-4c51-b55a-00a673b792db.jpg)
Wersje kompatybilne
Flamenquines cordobeses con compota de tomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filetes de carne de cerdo de aprox. 150 g c/u (grandes y finos)
- 3 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 150 g de zumo de limón
- 800 g de tomate troceado en conserva
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 8 lonchas de jamón curado
- 100 g de harina de trigo
- 2 huevos
- 150 g de pan rallado
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2507 kJ / 599 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Patatas fritas con beicon y queso (bacon cheese fries) y salsa ranchera
30 min
Molinetes de hojaldre y ternera
35 min
Pizzetas de carne con espárragos y huevo
1h 30min
Soldaditos de Pavía
1h 10min
Torre de tacos
45min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30min
Patatas "de luxe"
30 min
Fingers de merluza con salsa de tomate
30 min
Sándwich de ensalada César
20 min
Pañuelos carbonara
35 min
Molletes de solomillo ibérico, queso camembert y pimientos
2h 20min
Nuggets de pollo y queso emmental
30 min