Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alle fragole
- 600 g di fragole pulite a metà
- 160 g di zucchero
- 2 limoni, il succo
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (solo la parte gialla)
- 800 g di latte intero
- 8 foglie di menta fresca
- 120 g di zucchero
- 3 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- 60 g di farina tipo 00
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Composizione
- 8 - 10 biscotti savoiardi
- 16 foglie di menta fresca
- 8 fragole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Dessert allo yogurt greco e frutta fresca
2 godz. 20 min
Gelato zuppa inglese
16h 20min
Tiramisù al limone
6 Std. 5 Min
Trifle ai lamponi
2h 30min
Succo alle fragole, rucola e crescione
7 Min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2h 30min
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30 Min
Torta del cardinale
3h 30 min
Dolce al latte
5h
Torta deliziosa di mandorle
9h
Monte bianco
1h 5 min
Nuvolette di ricotta
50min