Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla bianca a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 15 g di farina tipo 00
- 500 g di liquido di cottura delle cozze filtrato (freddo, vedere consigli)
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (alloro, timo, prezzemolo, gambo di cipollotto)
- 150 g di panna da cucina
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hosomaki
2 Std.
Timballo di riso al ragù e uvetta
1 Std.
Bignè cake
4 Std.
Pollo speziato alla mozambicana
35 Min
Zuppa di mandorle, aglio e olio di oliva
5 Min
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1 godz. 15 min
Maiale alla Colombo
1 godz. 25 min
Chawan mushi
35 Min
Salsa bois boudran
10 Min
Stufato delle stelle (alla maniera de Star Wars, L'Impero colpisce ancora)
1h 40 min
Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)
45 Min
Sushi allo spada affumicato
55 Min