Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 60 g di zucchero
- 400 g di latte freddo
- 7 fogli di gelatina, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di vaniglia in polvere - 300 g di frutta fresca mista di stagione, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Coppe di yogurt greco con coulis alle ciliegie
30 Min
Crema al cioccolato e banana
20 Min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1 godz. 25 min
Crème caramel
3h 45min
Salsa al cioccolato
20 Min
Panna cotta al melone
4h 15min
Succo di pera
2h 10min
Crema Bimby ® al cioccolato fondente
45min
Budino al caramello
3h 20min
Budino al miele e rum con salsa alle fragole
2 Std. 30 Min
Budino al caffè
4h 15min