Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Cornichons mit 40 g Sud
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butterschmalz
- 600 g Rinderrouladen, doppelt dick geschnitten (1 cm Dicke, siehe Tipp), quer in Streifen (1,5 cm)
- 250 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 10 Prisen Pfeffer
- 300 g Möhren
- 250 g Champignons, halbiert
- 3 Prisen Zucker
- 10 g Speisestärke
- 150 g Saure Sahne, cremig gerührt
- 500 g Spätzle, frisch aus dem Kühlregal
- 20 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Muskat
- 8 Stängel Kerbel, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2533 kJ / 602 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stroganoff-Geschnetzeltes
45 Min
Kalbsragout mit Erbsen
1 Std. 15 Min
Rindfleischeintopf
1 Std. 40 Min
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3 Std.
Rinderragout mit Bohnen
50 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1 Std. 20 Min
Italienisches Schweineragout
50 Min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 Std. 10 Min
Rindfleisch in Rotwein
2 Std. 15 Min
Fusilli mit Geschnetzeltem
1 Std.
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min