Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Schalotten
- 150 g Rotwein
- 300 g Möhren, in Stiften (1 x 7 cm)
- 1 Schweinefilet (500 g, Ø ca. 6 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 130 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht,
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 8 Wacholderbeeren
-
25
g Kirschkonfitüre
lub 25 g Rote-Beeren-Konfitüre - 20 g Butter
- 1 TL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Schweinegeschnetzeltes in Senfsauce
45 Min
Schweinefilet mediterran mit Blumenkohl und Wildreis
1h 10 min
Schweinefilet mit Senfsauce
50 menit
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 menit
Putenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Drillingen
40 min
Filets mit Apfel-Zwiebel-Sauce
3sa
Schweinefleisch süß-sauer
30 min
Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen
50 menit
Hähnchenfilet mit Balsamico-Tomaten und Kartöffelchen
40 min
Wildragout
1 Std. 15 Min
Saltimbocca mit Kartoffel-Paprika-Gemüse
50 menit
Schweinefilet mit Rotwein-Frischkäsesauce
1j