Schweinefilet mit Rotweinsauce und Gemüse

Schweinefilet mit Rotweinsauce und Gemüse

4.0 265 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    30 g
  • Rotwein
    150 g
  • Möhren in Stiften (1 x 7 cm)
    300 g
  • Schweinefilet (500 g, Ø ca. 6 cm)
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    130 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Wacholderbeeren
    8
  • Kirschkonfitüre
    25 g
    25 g Rote-Beeren-Konfitüre
  • Butter
    20 g
  • Speisestärke
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 250 kcal / 1047 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...