Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Möhren, in Stücken
- 40 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 Chilischote, klein, entkernt
- 40 g Öl
- 600 g Kalbsfleischwürfel, sehnenfrei (3 cm)
- 2 EL Mehl
- 100 g Rotwein
- 240 g stückige Tomaten (Dose)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammragout
1h
Gedämpfter Kabeljau mit Speckstippe und Kartoffel-Erbsen-Püree
1h
Kaninchen-Terrine
1h 10min
Rinderschmortopf
1 godz. 55 min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 Std. 40 Min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Ossobuco
1h 20min
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Rinderragout mit Bohnen
50 Min
Hähnchen-Arrabiata
55 min.
Rindfleisch in Rotwein
2h 15 min
Rinderfilet alla Pizzaiola
30min