Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Öl
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 500 g Rinderfilet, in Würfeln (4 cm)
- 300 g Suppengemüse, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Tomatenmark
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- 2 Zweige Thymian, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 200 g Rotwein, trocken
- 230 g Wasser und mehr zum Kochen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Bandnudeln
- 1 EL Speisestärke
- 1 Tomate, in Würfeln (1-1,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2398 kJ / 572 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5 godz. 20 min
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1h 30min
Maispoularde mit Cherry-Tomaten
1 Std. 15 Min
Hähnchenbrust auf Salbeignocchi
1h 30min
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1h
Boeuf Bourguignon
3h 30min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10min
Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
50min
Winzertopf
2 Std. 40 Min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3h 50min
Smoked Gulasch mit Bacon
4 Std.
Saftgulasch vom Rind
2h 45min