Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ponzu
- 60 g lemon juice
- 80 g soy sauce (see Tips)
- 30 g rice wine vinegar
- 2 tsp sesame oil
Poke bowl
- 200 - 300 g brown rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 30 g rice wine vinegar
- 1 tsp sesame oil
- 350 - 450 g sashimi grade tuna, cut into cubes (1.5 cm)
- 2 tsp sesame seeds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 1 avocado, flesh only, cut into pieces (1 cm)
- ½ cucumber, cut into cubes (1 cm)
- ½ nori sheet, cut into strips
- Japanese pickled ginger, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.5 kJ / 637.5 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 2104.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Miso salmon broth
40min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Superfood salmon salad
1h 5min
Mango salmon bowl
40min
Fish with ginger lime sauce
35min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1h 30min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Grilled eggplant dip
2h
Gin and cucumber cooler
10min