Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ponzu
- 60 g lemon juice
- 80 g soy sauce (see Tips)
- 30 g rice wine vinegar
- 2 tsp sesame oil
Poke bowl
- 200 - 300 g brown rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 30 g rice wine vinegar
- 1 tsp sesame oil
- 350 - 450 g sashimi grade tuna, cut into cubes (1.5 cm)
- 2 tsp sesame seeds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 1 avocado, flesh only, cut into pieces (1 cm)
- ½ cucumber, cut into cubes (1 cm)
- ½ nori sheet, cut into strips
- Japanese pickled ginger, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.5 kJ / 637.5 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 2104.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Sushi salad
1h
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Miso salmon broth
40min
Tuna avocado bowl
45min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1h 20min
Superfood salmon salad
1h 5min
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min