Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g lard, diced
- 250 g onions, quartered
- 450 g braising steak, diced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g red wine
- 50 g water, hot
- 25 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves, crushed
- ½ tsp ground cinnamon
- 3 cloves
- 1 bay leaf
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 300 g macaroni pasta, large or other tube-shaped pasta (e.g. penne, tortiglioni)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 10266 kJ / 2442 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 243 g
- Tłuszcz
- 83 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1 Std.
Gnocchi Carbonara with Peas
20 Min
Mediterranean Chicken Pie
50 Min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Spaghetti Carbonara
40 min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Steak Provençal Pie
2h 15min
Chicken Korma
40 min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min