Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g lard, diced
- 250 g onions, quartered
- 450 g braising steak, diced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g red wine
- 50 g water, hot
- 25 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves, crushed
- ½ tsp ground cinnamon
- 3 cloves
- 1 bay leaf
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 300 g macaroni pasta, large or other tube-shaped pasta (e.g. penne, tortiglioni)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 10266 kJ / 2442 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 243 g
- Tłuszcz
- 83 g
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Chicken breasts pizzaiola
55 Min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 Min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta
35min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10 min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40min
Sausage and Bacon Casserole
50min
Ham Hock Potato Bake
35min