Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée al rosmarino
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 300 g di farina
- 150 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 75 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi champignon, mondati e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di provola affumicata a fette
- 2 uova leggermente sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di patate e cipolle
55min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30 min
Torta salata tricolore
1u. 20min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1u. 20min
Quiche asparagi e bacon
1u. 45min
Torta salata ai funghi
1h 30 min
Polpettoni di peperoni
1u. 20min
Quiche di salmone e porri
1h 25min