Torta salata champignon e provola

Torta salata champignon e provola

3.9 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée al rosmarino
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati e asciugati
  • 300 g farina
  • 150 g di burro
  • 1 pizzico di sale
  • 75 g di acqua fredda
Ripieno
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi champignon mondati e a fette
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 200 g di provola affumicata a fette
  • 2 uova leggermente sbattute

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.7 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...