Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline

Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline

4.2 90 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Erdäpfelstrudel und Hafercreme
  • Wasser
    640 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, geviertelt
    800 g
  • Margarine in Stücken
    110 g
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Salz
    2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    2 Prisen
  • Tofu, geräuchert in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • frischer Schnittlauch (ein Bund), in Röllchen
    25 g
  • Haferflocken
    60 g
  • neutrales Öl (z. B. Rapsöl)
    60 g
  • gezogener Strudelteig aus dem Kühlregal z. B. von "Tante Fanny"
    120 g
Kräutermousseline
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Weißwein
    50 g
  • Wasser
    150 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
    ½
  • Salz
    ½ TL
  • gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Kerbel, Schnittlauch), Blättchen abgezupft
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 706 kcal / 2950 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...