Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie (H), Blättchen abgezupft
- 350 g Karotten (E), in Stücken
- 150 g Pastinakenwurzeln (F), in Stücken
- 4 Wacholderbeeren (F)
- 80 g grüne Erbsen, tiefgekühlt (E), siehe Tipps
- 800 g Wasser (W)
- 1 - 1 ½ TL Salz (W), nach Geschmack
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen (M)
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (W)
lub ¾ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 g Hendlbrustfilets, ohne Haut (H)
- 50 - 80 g Polenta (E), siehe Tipps
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen (M)
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß (E)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 841 mg
Alternatywne przepisy
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45 Min
Gebackene Schinkenfleckerl
1j
Kürbisgulasch
45 Min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1j
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 menit
Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
35 Min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 menit
Lauwarmer Gerstensalat mit Gemüse und Huhn
45 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min
Spinatlinsen mit Schweinefilet
30 min
Fischgulasch
40 min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1j 25 menit