Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Naturjoghurt
- 30 g Zitronensaft
- 10 g Estragonsenf
- 3 TL Salz, etwas mehr zum Würzen der Hendlwürfel
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 geh. TL Honig
- 250 g Mais, aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 2 Karotten (ca. 200 g), in Stücken
- 200 g Brokkoli, in Röschen
- 2 rote Paprikaschoten (ca. 200 g), in Stücken
- 1000 g Wasser
- 300 g Hühnerfilets, ohne Haut, in Würfeln (1 cm)
- 250 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
- 250 g Nudeln, getrocknet (z.B. Farfalle)
- ½ Bund frischer Schnittlauch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1070 kJ / 256 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1 godz.
Nudelsalat mit Karotte, Apfel und Nuss
40 min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 Min
Gemüsereis mit Huhn, Asia-Style
55 min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min
Kräutertopfen
15min
Italienischer Nudelsalat to go
30 Min
Eierspeis to go
30 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1 godz. 10 min
Schnittlauchsauce
10 min
Vegetarischer Reissalat
40 min
Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie
1 godz.