椒麻雞捲
TM5 TM6

椒麻雞捲

4.5 (4 oceny)

Składniki

  • 1 大匙 米酒
  • 2 隻 帶皮去骨雞腿肉
  • 2 大匙 糖
  • 2 大匙 醬油
  • 1 大匙 魚露
  • 2 大匙 檸檬汁
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • ¼ 茶匙 花椒粉
  • 40 克 蒜頭
  • 25 克 新鮮紅辣椒
  • 25 克 新鮮香菜
  • 500 克 水
  • 100 克 小黃瓜, 切絲, 泡冰水備用
  • 100 克 高麗菜葉, 切絲, 泡冰水備用
  • 10 克 無鹽烤花生, 拍碎

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
1010 kJ / 242 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy