Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 香油
- 20 克 薑 ,切片
- 1000 克 高湯
- 50 克 大薏仁 ,浸泡2小時
- 8 - 10 朵 乾香菇 ,泡軟、瀝乾
- 50 克 新鮮蓮子
- 700 克 冬瓜 ,去皮去籽、切塊
- 20 克 紅棗 (約8粒)
- 10 克 米酒
- 1 ½ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1152.7 kJ / 275.8 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 8.5 g