蓮子薏仁燉冬瓜
TM5 TM6

蓮子薏仁燉冬瓜

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 10 克 香油
  • 20 克 薑 ,切片
  • 1000 克 高湯
  • 50 克 大薏仁 ,浸泡2小時
  • 8 - 10 朵 乾香菇 ,泡軟、瀝乾
  • 50 克 新鮮蓮子
  • 700 克 冬瓜 ,去皮去籽、切塊
  • 20 克 紅棗 (約8粒)
  • 10 克 米酒
  • 1 ½ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1152.7 kJ / 275.8 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
44.6 g
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
8.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy