紅蟳米糕

紅蟳米糕

4.5 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 人份

Składniki

沾醬
  • 1 大匙
  • 白醋
    1 大匙
  • 冷開水
    2 大匙
  • 新鮮紅辣椒 ,切碎
    5 克
紅蟳米糕
  • 紅蔥頭
    10 克
  • 5 克
  • 黑麻油
    2 大匙
  • 蝦米 ,洗淨、瀝乾
    5 克
  • 豬里肌肉 ,切絲
    85 克
  • 乾香菇 (約10克),泡水至軟,切條
    4 朵
  • 乾魷魚 ,泡水至軟,切條
    35 克
  • 醬油膏
    2 大匙
  • 醬油
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 五香粉
    ¼ 茶匙
  • 500 克
  • 長糯米 ,浸泡1小時以上
    250 克
  • 紅蟳 ,洗淨,清除內臟,切大塊
    2 隻

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 572 kcal / 2393.5 kJ
Białko 51.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 52.9 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...