Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 圓糯米, 洗淨、瀝乾
- 10 克 蝦米
- 30 克 米酒
- 10 克 黑麻油
- 30 克 油
- 10 克 薑, 切片
- 10 克 乾香菇, 泡軟、切絲
- 150 克 透抽
- 20 克 醬油
- ½ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 鹽
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g