Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 米
- 25 克 長糯米
- 1075 克 水
- 500 克 梅花肉, 切片(厚度約0.5公分),先以熱水川燙去血水
- 2 大匙 醬油
- 1 大匙 蠔油
- 1 大匙 糖
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 辣椒粉
- ½ 茶匙 五香粉 (詳見要訣)
- 300 克 南瓜, 去籽、切塊(約2公分)
- 蔥, 切蔥花,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1467 kJ / 350 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 0.8 g