特製南瓜粉蒸肉

特製南瓜粉蒸肉

4.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 人份

Składniki

  • 50 克
  • 長糯米
    25 克
  • 1075 克
  • 梅花肉 切片(厚度約0.5公分),先以熱水川燙去血水
    500 克
  • 醬油
    2 大匙
  • 蠔油
    1 大匙
  • 1 大匙
  • ½ 茶匙
  • 辣椒粉
    ½ 茶匙
  • 五香粉 (詳見要訣)
    ½ 茶匙
  • 南瓜 去籽、切塊(約2公分)
    300 克
  • 切蔥花,裝飾用

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 350 kcal / 1467 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...