
Urządzenia i Akcesoria
特製南瓜粉蒸肉
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 人份
Składniki
-
米50 克
-
長糯米25 克
-
水1075 克
-
梅花肉 切片(厚度約0.5公分),先以熱水川燙去血水500 克
-
醬油2 大匙
-
蠔油1 大匙
-
糖1 大匙
-
鹽½ 茶匙
-
辣椒粉½ 茶匙
-
五香粉 (詳見要訣)½ 茶匙
-
南瓜 去籽、切塊(約2公分)300 克
-
蔥 切蔥花,裝飾用
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
350 kcal /
1467 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

閤家團圓年菜
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan