
Urządzenia i Akcesoria
椰香咖哩鮮蝦粉絲
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 人份
Składniki
-
蒜頭20 克
-
薑 切塊20 克
-
奶油30 克
-
日式咖哩塊 (約60克),切小丁2 塊
-
米酒20 克
-
糖1 茶匙
-
白胡椒粉1 小撮
-
椰奶200 克
-
生白蝦 去鬚腳、腸泥300 克
-
冬粉 (約70克),泡水至軟,切小段2 把
-
新鮮紅辣椒 切絲,裝飾用5 克
-
蔥 切絲,裝飾用10 克
-
新鮮香菜 只取葉子,裝飾用5 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
500 kcal /
2095 kJ
Białko
33.5 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

名廚美饌
90 Przepisów
Tajwan
Tajwan