
Urządzenia i Akcesoria
家鄉芋粿巧
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 塊
Składniki
-
白米,任一種類 洗淨、瀝乾130 克
-
圓糯米 洗淨、瀝乾160 克
-
水200 克
-
芋頭 去皮、切塊(約2公分)200 克
-
乾香菇 洗淨,浸泡5分鐘20 克
-
蝦米15 克
-
紅蔥酥20 克
-
油30 克
-
香油15 克
-
鹽1 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
五香粉½ 茶匙
-
細砂糖20 克
-
水 (含料理和蒸煮用水)500 克
Wartości odżywcze na 1 塊
Kalorie
184 kcal /
772 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

名廚美饌
90 Przepisów
Tajwan
Tajwan

磨米炊粿
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan