Brombeertorte

Brombeertorte

4.4 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 Stück

Składniki

Mürbteig
  • Zucker
    60 g
  • Dinkelmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
    250 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
Brombeerfülle
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Gelierzucker 3:1
    80 g
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL
  • Speisestärke
    1 EL
  • Wasser kalt
    2 EL
  • Brombeeren, frisch
    600 g
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    330 g
  • Zucker
    30 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Kakaopulver zum Besieben
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 358 kcal / 1501 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...