Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hasenbrotteig
- 110 g Wasser
- 20 g frische Germ
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 100 g Sauerrahm
- 100 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Salz
Hasenfülle
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 5 schwarze Oliven, entkernt
- 200 g Topfen, 20% Fett
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt
- 10 grüne Pfefferkörner, eingelegt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1324 kJ / 317 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Ingwer-Oxymel
50 min
Spiegelei-Nester
1 Std. 20 Min
Marillenstrudel
1h 45min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2 godz. 55 min
Brombeertorte
4h 20min
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 min
Schulapfel
2 godz. 30 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3h 5min
Topfenmäuse
1 Std.
Polsterzipfl
2h 10min
Buchteln mit Powidl
2h 20min