Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln
- 120 g getrocknete Paradeiser, in Öl, gut abgetropft
- 2 EL frische Basilikumblätter
- 4 Eier (Größe M)
- 2 EL Staubzucker
- ½ TL Salz
- 50 g Olivenöl (siehe Tipp), etwas mehr zum Einfetten
- 125 g Weißwein, trocken
- 200 g Weizenmehl, universal
- 10 g Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1319 kJ / 315 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 324 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnenkuchen mit Walnüssen
1 Std.
Nusspotize
2 Std. 20 Min
Mohnstrudel dampfgegart
1 Std. 30 Min
Far Breton
1 Std. 25 Min
Marmorküchlein mit Pfirsichcrème
4h 30min
Omas Hausfreunde
45min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Schoko-Kuchen im Rexglas (glutenfrei)
1 Std. 10 Min
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Obstkuchen
1 Std.
Gerührter Germgugelhupf
2h