Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gewürz-Gugelhupf
- Butter zum Einfetten
- 2 Bio-Orangen, nur Schale hauchdünn, abgeschält
- 100 g weißer Zucker
- 100 g brauner Zucker
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- ½ TL Natron
- ¼ TL Salz
- 110 g Traubenkernöl
- 50 g Honig
- 140 g Apfelmus
- 3 Eier (Größe L)
- 1 TL natürlicher Vanilleextrakt
- 90 g Orangensaft
- 200 g Cranberrys, getrocknet
- 140 g Walnuss, halbiert
Weiße Schokoladen Glasur
- 150 g weiße Schokolade, in Stücken
- 15 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1549 kJ / 370 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Traubenkuchen mit Olivenöl
1 Std. 40 Min
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Orangen-Marillen-Kuchen im Glas
1h 5min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min