Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Dinkelmehl, glatt
- 100 g Speisestärke
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
-
2
TL Anissamen, ganz
lub 2 TL Fenchelsamen, ganz - 30 g Zitronensaft
- 7 Eier
- 170 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 141 kJ / 34 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 Std.
Winterapfel im Glas
1u. 15min
Fedlkoch
10hod. 35min
Orangenpaste
30min
Hausfreunde
50min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1h
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
1 Std. 50 Min
Nusszwieback
7 godz. 50 min
Zitronen-Ingwer-Oxymel
50min
Apfelbrot mit Dörrfrüchten
4h
Ingwersalzpaste
30min
Waldviertler Mohnzelten
1 Std. 30 Min