Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obstmix
- neutrales Öl zum Einfetten
- 20 g Butter, weich
- 280 g Äpfel, geschält und in Würfeln (1 cm)
- 2 TL Zitronensaft
- 30 - 40 g Feinkristallzucker (nach Geschmack)
- 280 g Marillen, gewaschen, in Würfeln
- 200 g Himbeeren
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
Rührteig
- 3 Eier (Größe M)
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1 Std. 40 Min
Bienenkuchen mit Topping
1 Std. 25 Min
Zwetschkenfleck
1h 30min
Topfengolatschen
50min
Topfentorte mit Streusel
1h 55 min
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1h 15min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
3 Std.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Gerührter Germgugelhupf
2h