Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 1 foglia di salvia fresca, lavata
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di scalogno a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di vino rosso
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 6 bacche di ginepro
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino raso di origano secco
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2883 kJ / 689 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa in umido
1 Std. 10 Min
Fegato alla veneziana
35 dk
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Cinghiale in umido
1 godz. 45 min
Zuppetta di crostacei
40 dk
Trippa alla trasteverina
45 dk
Anatra all'arancia
1h 35min
Crostini con crema di milza
1sa
Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce
40 dk
Astice in bella vista
1h 15min
Lumachine in rosso
1 godz. 40 min