Tartelettes amandine aux framboises

Tartelettes amandine aux framboises

3.5 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    250 g
  • de beurre demi-sel et un peu pour les moules
    125 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • œuf
    1
La crème amandine
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    60 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • d'amandes en poudre
    200 g
  • de framboises fraîches (50-60 framboises env.)
    160 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 367 kcal / 1534 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...