Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème amandine
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 200 g d'amandes en poudre
- 160 g de framboises fraîches (50-60 framboises env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1534 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises
4h
Tartelettes aux fruits exotiques
1h 25min
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min
Tarte tutti frutti à la vanille
3sa 20 dk
Tartelettes choco-framboises
55 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55 min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 godz. 30 min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Charlotte aux poires
12 Std. 30 Min
Tiramisu framboises-fraises
3h