![Petits biscuits lapins Petits biscuits lapins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4AC85F51-587B-4417-ADDD-1CB26828E346/Derivates/a1a16c9c-405d-4dfa-a49b-a737eac4a959.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits sablés
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre doux, mou et en morceaux
- 300 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe de sucre vanillé maison
Le glaçage royal et la décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf (35 g)
- 4 - 5 gouttes de jus de citron
- perles de sucre noires
- vermicelles au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Sablés d'antan
1 godz. 30 min
Cœurs sablés rose
40min
Barres choco-coco
1 godz.
Cupcake chocorange
50 min
Cupcakes au chocolat
12 Std.
Layer cake
1 godz. 45 min
Brioches ourson
10 godz.
Smiley pop cake
1 godz.
Biscuits poisson d'avril
55 min
Cupcakes chocolat-cacahuète
50 min
Sablés façon sucettes
1 godz. 30 min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min