Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits sablés
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre doux, mou et en morceaux
- 300 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe de sucre vanillé maison
Le glaçage royal et la décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf (35 g)
- 4 - 5 gouttes de jus de citron
- perles de sucre noires
- vermicelles au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 Min
Biscuits poisson d'avril
55min
Gâteau marbré
2h
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Meringues fantômes
3 Std. 30 Min
Biscuits aquarium
1h 45min
Gaufres aux pépites de chocolat
35 Min
Muffins chouettes
1h 15min
Cake au chocolat au cœur de vanille
1 Std. 20 Min
Muffins aux pépites de chocolat
1 Std.
Marbré express au chocolat
45 Min
Roulé au chocolat
1 Std. 30 Min