Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 6 citrons verts non traités, zeste et jus
- 10 - 15 g de coriandre fraîche, équeutée
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignons
- 75 g de poivron rouge, coupé en morceaux
-
1 - 2
piments jalapeño frais, épépinés
lub 1 - 2 c. à café rases de piment en poudre - 500 g de mangues mûres, coupées en morceaux (1-2 cm env.)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 197.3 kJ / 40.2 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarama et ses miniblinis
1 Std. 45 Min
Tartare de dorade à la mangue
10 Min
Curry vert de cabillaud
50 Min
Guacamole
5 Min
Chutney pomme-gingembre et chutney de mangue épicée
1 Std. 40 Min
Pesto coriandre-cerfeuil
15 Min
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48 Std.
Chutney mangue-raisin
35 Min
Chutney à la mangue
4 Std.
Saumon gravlax à la betterave
24h
Pesto coriandre, gingembre, coco et cacahuètes
15 Min
Ceviche de dorade
10 Min