Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de farine de châtaigne
- 100 g de farine de pois chiche
- 50 g de farine de sarrasin
- 100 g de mix de farines sans gluten
- 50 g de graines variées
- 2 c. à café bombées de sel
- 5 g de gomme de guar
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 865 kJ / 206 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie sans gluten
1h 40min
Mix de farines sans gluten
5 min
Pain sans gluten riz et soja
3h 15 min
Brioche sans gluten
3h 15 min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2h 30 min
Brioche sans gluten
2h 15min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15min
Blinis sans gluten
2h
Pain sans gluten à la châtaigne
2h 30 min
Madeleines sans gluten
1h
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1h 10min
Pâte brisée sans gluten
5 min