Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di burro freddo a pezzi piccoli
- 120 g di zucchero
- 2 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 600 g di latte
- 80 g di zucchero
- 80 g riso a chicco corto per minestre
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 50 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 84.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Donuts alle patate dolci
1h 30min
Torta di riso carrarina
3h 10min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55 min
Schiaccia campigliese
55min
Torta di cioccolato e patate
1h 30min
Cotton cheesecake
2h 45min
Base per dolci alle mandorle (senza glutine)
55min
Torta brulée
11 godz.
Cheesecake cotta alle mele
6h 30min
Panforte
1h
Torta rovesciata all'ananas
1h