Torta pasquale di riso e cioccolato
TM5

Torta pasquale di riso e cioccolato

3.7 (13 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di burro freddo a pezzi piccoli
  • 120 g di zucchero
  • 2 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Ripieno

  • 200 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 600 g di latte
  • 80 g di zucchero
  • 80 g riso a chicco corto per minestre
  • 2 uova
  • 1 tuorlo
  • 50 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2502 kJ / 598 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
84.2 g
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy