Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 200 g di acqua
- 150 g di filetti di pesce bianco (merluzzo, nasello, ecc.), senza pelle e deliscati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 40 g di cipolla
- 210 g di farina tipo 00
- 600 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- olio per frittura
- succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2.57 g
- Węglowodany
- 7.23 g
- Tłuszcz
- 7.65 g
- Błonnik
- 0.24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordon bleu
30 Min
Champignon ripieni al forno
1h
Crocchette ai funghi porcini
2 godz. 50 min
Smile sandwich
1 Std. 35 Min
Deliziosi al cioccolato
1h 30min
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Rotolini di lasagne
1h
Trancetti al latte
6 Std. 30 Min
Palline croccanti di merluzzo
40min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 Std. 30 Min
Profiterole bianco
3 Std. 15 Min
Crêpes ai funghi
1 godz. 50 min