Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di semola di grano duro
- 100 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- farina di semola di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Rosticceria siciliana
2h
Panelle
1 Std. 25 Min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Sfincione favarese
3 Std.
Ravioli di ricotta
1h 35min
Mafalde siciliane
2h 15min
Tetù
1 Std. 50 Min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Brioches siciliane
3h 15min
Pane siciliano
2h 45min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane nero siciliano
8h 50 min