Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut chia pastry
- 60 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 155 g wholemeal self raising spelt flour (see Tips)
- 40 g sesame seeds
- 1 tbsp chia seeds
- 20 g shredded coconut
- 2 tsp pure maple syrup
- 40 g water
Custard
- 250 g milk of choice, non dairy (see Tips)
- 3 eggs
- 2 tsp gluten free cornflour
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean extract
- 60 g pouring (whipping) cream
- nutmeg, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1300.5 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 237 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 godz. 10 min
Coconut oat biscuits
45 min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Macaroons
40 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Quick almond biscuits
35 min
Almond and blueberry breakfast muffins
50 min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min