Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice malt syrup
- 100 g coconut sugar
- 2 tbsp honey
- 400 g apple sauce (see Tips)
- 60 g coconut oil
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 tsp salt
- 2 tbsp teff (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp chia seeds
- 100 g quinoa flakes
- 60 g puffed buckwheat (see Tips)
- 20 g millet puffs (see Tips)
- 40 g amaranth grains, popped (see Tips)
- 60 g sesame seeds
- 250 g raw almonds
- 100 g shredded coconut
- 150 g dried cranberries
- 80 g dried blueberries
- 50 g dried apple, cut into pieces
- milk of choice, to serve (optional)
- yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 26786 kJ / 6377 kcal
- Białko
- 113.6 g
- Węglowodany
- 738 g
- Tłuszcz
- 325.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 126.2 g
- Błonnik
- 99.2 g
- Sód
- 2637.2 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Gluten free flour mix
10min
Breakfast bars
40min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Gluten free self-raising flour
10min
Apricot macadamia biscuits
40min
Berry coconut cashew bars
2 Std. 40 Min
Buckwheat bread
2h 5min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1 Std. 45 Min