Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g lentilhas verdes
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 2 c. chá de sal
- 2 robalos pequenos (900 g aprox.)
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 20 g manteiga
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 15 g aneto, só as folhas
- 20 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6411.2 kJ / 1532.3 kcal
- Białko
- 229.5 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 1955.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolonhesa de legumes
25min
Piza fresca com pesto de pistácio
40min
Húmus de cenoura
15min
Douradas com crumble de avelã e bulgur de legumes
1u.
Filetes de peixe com curgete e cogumelos
50min
Quinoa germinada com legumes
51h 25min
Sorvete de kiwi
8h
Beringiza = beringela + piza
45 min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25min
Peru com legumes
35min
Puré de cenoura e abóbora com couve e chouriço
1u. 45min
Puré de batata e legumes
40min