Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g lentilhas verdes
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 2 c. chá de sal
- 2 robalos pequenos (900 g aprox.)
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 20 g manteiga
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 15 g aneto, só as folhas
- 20 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6411.2 kJ / 1532.3 kcal
- Białko
- 229.5 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 1955.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35min
Cuscuz de laranja com salmão ao vapor
35min
Lentilhas com salmão em lascas
35min
Conchas com marisco e tapenade
Brak ocen
Salada de lentilha com romã
2h 30min
Frango com vinho e molho de romã
1h
Fakes moutzentra (lentilhas com arroz)
45min
Salada de trigo sarraceno com pimentos
50min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40min
Guisado de lentilhas e frango com caril
8h 35min
Risoto de quinoa e frango
50min
Arroz de coco e lima com filetes de peixe-espada
25min