Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 250 g tomate em pedaços
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 850 g água
- 100 g feijão-branco cozido escorrido
- 200 g tortellini
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1056.1 kJ / 252.4 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 717.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de rama de rabanete
40 min
Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado
1h
Creme de feijão-branco com espinafres
30 min
Massa fresca de grão com espinafres e ricota
50 min
Rolos de verão vegetarianos
35 min
Sopa de feijão frade com coentros
30 min
Sopa de feijão com arroz
50 min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40 min
Estufado de amendoim africano
50 min
Misturas
1h
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1h
Sopa marroquina de cenoura
40 min