Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Eier, hart gekocht (siehe Tipp)
- 100 g Radieschen, in Scheiben
- 2 TL grüne Pfefferkörner, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
- 70 g natives Olivenöl extra
- 1 TL Kräutersalz
- 1 ½ TL Dijonsenf
- ½ TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 16 Scheiben Frühstücksspeck, dünn aufgeschnitten
- 20 g Apfelessig
- ½ TL Honig
- 200 g frischer Babyspinat
- 1 - 2 TL Kürbiskernöl zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hendlbrust mit pikanter Zwetschkenfülle und Fisolen
50 Min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1 godz. 5 min
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1 godz.
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1 godz. 5 min
Schoko-Rosmarin-Creme mit Erdbeerragout
2 Std. 35 Min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3sa 30 dk
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15 min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 godz.
Rote-Rüben-Senf
50 Min
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2h
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 Min
Boef Stroganoff
50 Min