Wersje kompatybilne
Pizza mit Gorgonzola, Speck, Birnen, Honig und Walnüssen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 210 g Wasser
- 5 g frische Germ
- 1 TL Zucker
- Olivenöl, zum Einfetten
- 350 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Salz
Topping
- Weizenmehl, griffig, zum Ausstreuen
- 200 g Mozzarella, in Scheiben (7-8 mm)
- 150 g Gorgonzola (Blauschimmelkäse), in Stücken (2 cm)
- 2 Williams-Christ-Birnen, geschält, entkernt, in Spalten (ca. 220 g)
- 30 g Speck, geräuchert, erst in Scheiben, dann in Stücke geschnitten (3-4 cm)
- 35 g Walnüsse, gehackt
- 25 g Honig
- 1 - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4243 kJ / 1014 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 155 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 802 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Lavendeleis mit Gin
15h
Obstkuchen im Glas
55min
Marillen-Blätterteig-Tartelettes mit Vanilleeis
5 Std. 30 Min
Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella
2h 40min
Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto
3 Std.
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1 Std. 15 Min
Mühlviertler Bierschnitzel mit Erdäpfel-Vogerlsalat
2 Std.
Kärntner Had’nkeks mit Traubengelee
2 Std. 20 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1 Std. 30 Min
Rotkrautstrudel
1 Std. 10 Min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min