Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di code di gambero
- 8 canocchie, tagliate in 3 pezzi
- 200 g di passata di pomodoro
- 200 g di vino bianco secco
- 100 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di vongole fresche, spurgate
- farina tipo 00 q.b.
- 800 g di pesce misto per zuppa
- sale q.b.
- 4 fette di polenta bianca, abbrustolita (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 54.6 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10min
Zuppetta di crostacei
40min
Carciofi alla romana
50min
Brodetto di Porto Recanati
55min
Brodetto all'abruzzese
1h 10min
Zuppa di pesce misto
40min
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
5 godz. 15 min
Brodetto ricco con crostoni
1h
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 godz. 45 min
Cacciucco
1 Std. 20 Min
Brodetto di Fano
1h
Zuppa di fagioli e cozze
55min